0736 54 03 88 alt. 0735-20 75 87 info@fredagard.se

Kretsloppsinriktad (ekologisk) lammköttsproduktion

Småskalig och kretsloppsinriktad produktion ger närproducerad mat som gör skillnad…

Vår lamm föds upp uteslutande på gräs. Våra vallar sprutas inte. Det gödsel som används är certifierat för ekologisk produktion och vid insådd (sådd av nytt gräs) använder vi ekologiskt certifierat utsäde. Vi använder heller inga Genetiskt Modifierade Organismer (GMO) i vår produktion.

Våra naturbetesmarker, där allehanda örter och grässorter växer, ger ett smakrikt kött med absolut bästa näringsvärde och fettsammansättning. Djuren går fritt ute året om med tillgång till ligghall under vinterhalvåret. En lammbesättning hos oss lever alltid ett ostressat och gott liv ihop med sina familjemedlemmar fram till slakt.

När du köper svenskt kött så bidrar du till att minska användandet av antibiotika och därmed risken för multiresistenta bakterier. Redan idag dör 700 000 människor varje år av multiresistenta bakterier berättar professor Björn Olsen i en artikel från Jorbruksaktuellt 2016-10-12. Han uppmanar alla att sluta äta importerat kött!

Köttlådor

Under en begränsad tid på hösten har du möjlighet att köpa köttlådor av absolut högsta kvalitet hos oss.

Slaktkroppen hängmöras för att du ska få ett så mört kött som möjligt. Vikten på slaktkroppen minskar under denna process då vatten avdunstar. Skillnaden mot ”butiksköttet” kommer du att märka i stekpannan och på smaken.

Innehåll

En låda innehåller ett helt lamm (ca. 15-20 kilo kött) med alla vanliga förekommande styckningsdetaljer inklusive köttfärs.

Allt kött är veterinärbesiktigat, vakuumförpackat och märkt.

Pris & Leverans

149 kr/kg inkl. moms.

Priset är 149 kr/kg inklusive moms. Lådorna hämtas på gården i oktober/november och exakt leveransbesked ges i god tid. I undantagsfall kan vi leverera till dörr och även frysa in en låda om du skulle få problem med att hämta på utlämningsdagen.

Vi erbjuder betalning mot faktura.

Intresseanmälan

En intresseanmälan är inte bindande.

Du gör enklast din intresseanmälan i formuläret och får i så fall en bekräftelse inom 24 timmar. Om du mot förmodan inte skulle få det så vänligen ring för att säkerställa att din intresseanmälan är registrerad.

Beställning

Först till kvarn gäller och din beställning är bindande.

Du gör enklast din beställning i formuläret och får i så fall en bekräftelse inom 24 timmar. Om du mot förmodan inte skulle få det så vänligen ring för att säkerställa att din beställning är registrerad.

Väl mött!

Fam. Persson

Välhängt lammkött i 7 dagar